Antonio, un italian pastnic

Copii, paste!

Cine, în Timişoara, nu îl ştie pe Antonio nu are cultură papilară.. Cu alte cuvinte habar n-are ce minunăţii poţi depune peste papilele gustative acolo unde el regizezază buătăria, evident tipic italiană. Cine, în Arad, de pildă, nu-l cunoaşte pe Antonio iarăşi nu are cultură oculară. Fiindcă Antonio e „plinuţul” din emisiunea TV lui Dan Bitman, „Dănuţ SRL”. Plinuţ de poante, de cântece, de viaţă, ce credeaţi!
Ce-mi venii cu Antonio? Nu mie îmi venii, ci el veni cu o carte de gastronomie dedicată în special pastelor, publicată la Nemira. Notaţi, vă rog titlul, pentru a nu uita: Bucătăria lui Antonio Pasarelli. Reţete italieneşti tradiţionale şi rapide. O carte despre paste cu osebire.
Ce să nu uitaţi?
Să nu uitaţi, de pildă, să vă impresionaţi partenera sau partenerul în materie de bucătărie italiană şi, atunci când citiţi în meniu „specialităţi” cum ar fi spaghetti alla milanesa ori spaghetti alle parmeggiana, să spuneţi, doct şi dispreţuitor că ele, pur şi simplu, nu există. De undeţi ştiţi? De la Antonio, singurul maestru bucătar cu studii de academia gastronomică.
Să nu uitaţi că puteţi face un dar celor nu stau în bucătărie ca în prizonierat şi, ca atare, ar fi un amuzament să experimenteze, cu ingrediente obişnuite, alchimii ale gustului.
Domnişoară ce tocmai mă citești, parcă văd că vei participa la un concurs Miss, aşa că ai nevoie urgent de nişte reţete tot atât de simple ca şi propoziţia cu deficit de inteligenţă „Iubesc mult călătoriile”.
Să nu uitaţi aşa, atunci vreţi să comandaţi ceva bun: fusilli ai gamberi e pomodorini, minestrone di verdure, penne alla sorrentina, spaghetti alla puttanesca, ragu della sposa sau farfalle con ortiche e spinachi.
Sau, pur şi simplu, nu uitaţi acest titlu fiindcă e o carte vie, scrisă cu talent şi umor! Despre o Italie mirifică şi solară ce se consumă în gura mai mare și nu Mailată.


2 comentarii la „Antonio, un italian pastnic

  1. Publicitate?!?!

    :))

    Domnule Tolcea, tocmai dumneavoastra?!

    Participantele Miss s-au dat pe mancare chinezeasca. E mai cool sa raspunzi “Imi place rata in sos yu-xiang” decat “pizza”.
    Oare sa le dezvaluim ca pizza (cica si aia de la Poli) e tot o mancare de origine italieneasca?

    Nu.
    :))

  2. Apetisant. Putină publicitate dar o să vă plătească Antonio. 😀 Cu o pizza.(de la pizzeria Poli. yammy 😛 )
    Totuţi…nu m-aţi convins să cumpăr cartea. În primul rând…nu-mi place să gătesc şi în al doilea…prefer mâncarea chinezească.
    Bea

Comentariile sunt închise.