Avem un nou Prezident sau Președinția LaDorna

Înainte de a citi mai departe aceste rânduri, stimate blogcititorule, vă rog să verificați încă o dată pronunția cuvântului „președinție”: pre-șe-din-ți-e!

Da? Pre-șe-din-ți-e, nu pre-șe-den-ție, cum încă avem disconfortul de a auzi dinspre ecranele noastre balonate cu jurnaliști aproximativi la vocabularul aborigen.

Odată formalitățile îndeplinite, să vă anunț că România are un nou prezident: se numește President și este noul nume de cașcaval pentru cașcavalul LaDorna.

De fapt nu se numește President, ci, așa cum pronunță omu din spotul publicitar, Prezident. Un fel de președinte din Moldova di pesti Prut.

Fiindcă, în non-știința celor care au creat spotul publicitar, brandul cu pricina tre să fie, neapărat, anglofon.

Sigur că nu e așa: President e o marcă celebră în lumea lactatelor din Franța, o țară unde președintele e un fel de Băse cu care nu se face șagă la suspendare.

Ceea ce, cu mai bine de două decenii în urmă, a și determinat creativii de la firma ce producea untul numit așa să îl alăture unui slogan curat constituțional: Rien n’est au-desus du President! Nimic nu este deasupra Președintelui, în traducere clară.

Nu știu dacă President Cașcavalul va câștiga electoratul românesc.

Deocamdată President e singurul concurent al lui Antonescu.

De fermentație!

P.S. Scuze pentru a nu fi pus un accent, mai ascuțit, pe președinte!


Acest articol a fost publicat în Capricii și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *