Bă, se schimbă scena politică/Băse schimbă scena politică

Recunosc, sunt un băsist nenorocit!

Spre deosebire de iliescienii, constantinescienii sau chiar  uberklausienii (mă scuzați pentru familiaritate!) de bon ton, eu mă afund în nămolul nimicniciei mele unde mă încăpățânez să observ că acest golan nici nu a omorât români la mineriade, nici nu a futut șansa de a învinge sistemul, nici nu tace asemenea unui langoș rece de aproape un an.

E tembel, are chestia asta enervantă cu Udrea, se uită cruciș, poate că e bețiv, poate că  are un frate corupt, dar, pentru mine, sigurul lucru clar e că, deocamdată, Băsescu e singurul politician care spune ceva cu cap și coadă și, mai ales, singurul care poate îngenunchia PSD-ul!

Atenție, nu pe rămășița de Ponta, ci PSD-ul!

Asta fiindcă lui Ponta îi face opoziție și PSD-ul, așa cum, de-a lungul ultimilor 15 ani, PSD-ul i-a băgat la borcan pe toți crocodilii gen Năstase Adrian. În lupta pentru putere.

Dar cel mai serios motiv pentru care eu cred în reîncarnarea lui Băsescu ține de  un criteriu sociologic: Iohannis va împlini, în curând, alături de noul PNL, un an de iluzii. Exact cât trebuie pentru a nu strica rânjetul unei victorii prin ricoșeu.

Atrag atenția și că mai mult de 30 de procente din votanții anti-Ponta sau, mai precis, anti-PSD nu se regăsesc în ceea ce face Opoziția de operetă. Moțiunea de cenzură a dovedit acest lucru fiindcă parlamentarii Puterii nu au simțit că peștele Puterii pute a mort, așa că au stat în băncile lor.

De ce?

Fiindcă umbra USL-ului reacționează la stimuli. La stimulul Băsescu. Iar acest stimul este întreținut de Antena3 nu doar din considerente voiculesciene — așa cum s-ar putea crede –, ci, mai ales, dintr-un calcul psihanalitic: atunci când ai un dușman comun, nimic nu te separă, ci doar te nuanțează. Or, în clipa în care Băsescu a reintrat pe scena politică — reinventat de Opoziția rahitică –, el a forțat și despărțirea simbolică dintre cei doi frați nefirești ai USL-ului. Încă regăsiți în spațiul simbolic al Antenei3, unde electoratul uselist se comportă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat de la divorțul dintre Ponta și Antonescu. Iar această percepție a fost perpetuată, consolidată de faptul că Băsescu, în clipa în care a devenit fără identitate politică, a dat senzația că USL-ul are datoria morală față de electorat să fie viu și real.

Băsescu însă a simțit repede acest lucru.

Așa că, de azi, Băsescu a intrat nu doar în politică, ci, mai ales, în conștiința celor nesiguri și a celor nemulțumiți. Mai întâi. în conștiința parlamentarilor care iau în calcul foarte serios că partidul lui T.B. va obține cel puțin 10-12 procente. Apoi, în conștiința celor care, după ce au reușit să îl împedice pe Ponta să fie Președinte, au fost dezamăgiți total că el nu a fost răsturnat. Și nu în ultimul rând, în conștiința celor care s-au simțit trădați de noul PNL.

Unde dezamăgirea față de Opoziție este poate mai mare decât cea față de Băsescu.

Vom trăi și vom vedea câți parlamentari ai Mișcării Populare vom avea peste câteva luni…

Vin vremuri interesante.


6 comentarii la „Bă, se schimbă scena politică/Băse schimbă scena politică

 1. Nimeni nu zice că e perfect, dle Filip. Dar măcar îl înțelegi ce spune. Poți fi sau nu de acord cu el. Îl ascultam juma de ceas pe Iliescu și la sfârșit mă întrebam: ce-a vrut să zică ăsta? De Constantinescu ce să zic: ăsta n-avea erecție. I-a fost frică să-l invite pe rege (nu că n-aș mai putea eu după rege), apoi din discursurile lui am rămas cu un singur lucru clar: „am fost învins de sistem”. Degeaba dai din c… dacă n-ai sămânță. Despre Nicușor (Klaus) ce să zic: ăsta are nevoie de o coală A4 pe care cineva să-i scrie: „bună ziua” și el ne-o trântește în direct la tv după care ne părăsește fără auf wiedersehen, că nu scrie pe foaie. D-ta nu i-ai găsit altceva decât defecte lui Băsescu. Da, are o groază, Marcel enumeră câteva, dar are și niște calități cu care i-a îngenuncheat pe toți. Știi cum e în politică? Îl alegi pe cel mai bun sau, dacă vrei, pe cel mai puțin rău (de aia nu regret că l-am votat pe Klaus).

 2. Felicitari pentru alegerea in unanimitate a unicului candidat la presedintia Miscarii Nepopulare (asta-i numele corect, daca luam in calcul preferintele exprimate de afurisitul ala de electorat care se incapataneaza sa lase “miscarea” in… marja de eroare), tovarasul Basescu Traian, cel mai iubit fiu al poporului basist, maret carmaci, parinte al conceptului filozofic “iarna nu-i ca vara” si patron al “despagubirilor” de la ANRP!
  Ati vazut imaginile de la “alegere” (ca nu putem folosi pluralul)? Ce sa mai vorbim?!… Jurnalistii aia “nemernici si vanduti” de la Digi24 au luat interviuri printre “delegatii” sositi. Concluzia: multi nu stiau pentru ce au venit (au fost adusi in mod… democratic), unii erau convinsi ca “nici vorba de alegeri, presedinte va ramane Tomac” (baiatul ala de mingi cercetat de procurori), monomania combinata cu fanatismul cu care ne-au obisnuit sustinatorii lui Basescu (“calitati” care-i fac inferiori chiar si pesedistilor), aplaudaci si aplauze pe ritm impus, pe scurt, o imagine gen “La al doispelea congres, Ceausescu reales!”. Bravo!
  Cateva mici observatii, daca-mi permite dl. Tolcea:
  1. “are chestia asta enervantă cu Udrea” – ei bine, “chestia” asta nu-i deloca asa, o toana a lui Basescu. Pentru ca daca Udrea isi ia degetul de la nas (ne amintim gestul facut in Parlament) si incepe sa-i curga sange din nari…
  2. “Băsescu e singurul politician care spune ceva cu cap și coadă” – mda… asa pare, mai intai o spune, convingator (pentru unii), “de la cap la coada”, pentru ca dupa un timp sa o spuna, la fel de convingator (pentru aceiasi), “de la coada la cap”. Pentru Basescu nu a fost niciodata o problema sa se contrazica singur, la fel de convingator.
  3. “[Basescu este] singurul care poate îngenunchia PSD-ul!” – scuze, dar Basescu a avut la dispozitie un deceniu (zece ani!) ca “sa ingenunchieze PSD-ul” si – ce sa vezi?! – la final de mandate ne-a lasat mostenire un PSD si mai puternic! Mai mult, astazi constatam unele consolari reciproce pe “linie penala” intre penalul Basescu si penalul Ponta & Co. (ca sa nu mai vorbim de cele dintre Basescu si Udrea).

 3. “Opoziția rahitică”, asta aduce aminte de Cristoiu cu a lui “Raţă mecanică”, adică Johannis Strauss Santaklaus, ca să rămânem în intimitatea comparaţiilor deşucheate…

 4. A zis că se lasă de politică, după ce-și termină mandatele. Deci, a ”mințit”. Nițu, hai cu auto-sesizarea! Hai cu dosarul penal pentru fals în declarații! 😉

 5. Pingback: Bă, se schimbă scena politică/Băse schimbă scena politică - Puterea a cincea

Comentariile sunt închise.