Miercurea Ciuc nu este Miercurea Hreben-Ciuc

Domnul Ponta a ieșit triumfător în fața presei și a spus că rezultatul referendumului reprezintă o mare victorie pentru USL.

Mai mult, a susținut că Băsescu e terminat ca om politic fiindcă, după ce a obținut peste 6 milioane de voturi în 2007, acum nu a strâns nici măcar 1 milion.

În cifre reale, cred că proporția nu este tocmai cea dată de numărul votanților, fiindcă e limpede că non-votul a fost un vot împotriva demiterii lui Băsescu.

Ceea ce i-ar putea îndemna pe partizanii lui Băsescu să susțină că președintele a obținut, de fapt, peste 50 la sută.

Este și nu este așa! Nu vom ști niciodată câți au absentat pentru a stopa demitera lui Băsescu sau câți au absentat fiindcă nu i-a interesat referendumul.

Cert e că a existat o uriașă desfășurare de forță pentru a aduce lumea la urne, ceea ce a semănat izbitor cu bancul în care mai mulți elevi ajută o bătrânică să treacă strada. Deși ea nu vroia.

Iar o asemenea isterie a aducerii la urne cu orice preț a pus într-o cu totul altă lumină non-votul, creditându-l, iată, cu semnificații eroico-politice.

Și a evidențiat că minoritatea maghiară a spus NU și UDMR-ului, și aliaților ei, și șmecheriilor de doi forinți din politica românească din ultima vreme.

 


Un comentariu la „Miercurea Ciuc nu este Miercurea Hreben-Ciuc

 1. La postarea anterioara, cineva, @ Radu Tinu,
  a sarit ca ars la declaratiile lui Viktor Orban. Parca s-a reactivat ceva cu “ingerinte in trebile interne”.
  Dar tace ca ala din papusoi la declaratiile rusilor si la zisele Vocii Rusiei.
  NB,
  cred ca in democratii conditia principala a unui referendum este cvorumul, si in general cel de 50%+1.
  O acuza din partea prim plagiatorului cum ca Basescu ar fi terminat politic pare destul de haioasa. Chiar ca se potriveste vorba: uite cine vorbeste, un plagiator 😉

Comentariile sunt închise.