Ministrul Șova și negarea Shoah

Numirea Domnului Șova în Guvernul României este o palmă dată comunității evreiești din România și memoriei Shoah-ului.

În loc să fie trimis la Washington, la Muzeul Holocaustului, D. Șova ar fi trebuit trimis într-o seară de Șabath la Templul Coral să asculte și să vadă suferința unei seminții. Poate că așa D. Șova va înțelege durerea mută a unor evrei români leali și patrioți care au supraviețuit unui regim criminal!

Nu știu cine a avut ideea aducerii sale în actuala formulă cacofonică de guvernare, dar nu e exclus ca vechile reflexe pesediste ale xenofobiei să fi reapărut.

În urmă cu un an, am avut cinstea să primesc titlul de Prieten al Comunităților Evreiești din România, diploma fiindu-mi înmânată, la Timișoara, de către Excelența Sa Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Israelului în România, și de către Domnul Aurel Vainer, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

Din această calitate, mă alătur protestului presedintelui Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Aurel Vainer,și al Preşedintelui Comunităţii evreieşti din Bucureşti, Erwin Simsensohn, în ceea ce privește numirea lui Dan Șova în acest Guvern.


2 comentarii la „Ministrul Șova și negarea Shoah

  1. Din cite stiu eu, Sova si-a cerut scuze public, a facut citeva vizite de penitenta in SUA si Polonia. Deci omul a gresit, dar s-a informat si si-a corectat atitudinea. Ce vreti mai mult ? Sa se spinzure ?

  2. Si totusi, monser, nu fu holocaust in Romania…sa nu uitam ca teatrul evreesc din Bucuresti a fost infiintat “sub Maresal”…..a fost razboi si cam atat. Ion Antonescu nu a trimis nici un evreu la camerele de gazare precum Horty…..Felicitari pentru distinctia primita….

Comentariile sunt închise.