VăRogJan Vosganian, fâsâirea „efectului Iohannis” și Dracul-Justiție

Votul Senatului pentru respingerea cercetării penale a lui Varujan Vosganian marchează fâsâirea „efectului Iohannis”.

Imediat după anunțarea votului au apărut voci care au avansat ipoteza că parlamentarii salvatori ai lui VăRogJan Vosganian ar aparține Puterii.

Sigur că e foarte posibil ca mulți pesediști ă fi votat împotriva urmăririi penale, dar, în acest caz, PNL-ul ar trebui să îi ceară lăcrimatului nostru liberal să demisioneze imediat din Senat. Nu doar fiindcă Vosganian a făcut de catabolism mecanismul de ridicare a imunității, ci mai ales fiindcă, prin tot comportamentul său lamentabil, a arătat clar că, în concepția unui senator român, Justiția este un demon ce trebuie exorcizat cu rugăciuni și mir. Ceea ce, dați-mi voie să observ, e chiar mai mult decât a te plasa deasupra Justiției, cum crede că nu se poate, ca proasta, Constituția României.

Psihodrama cu rugăciuni, închinări, plânsete, acatiste interpretată de VăRogJan Vosganian a transformat Senatul în ediția națională a emisiunii „Un Show păcătos”, ceea ce arată, încă o dată, dacă mai era nevoie, că Călin face ca Capatos (două ccofonii meritate!). Doar că, în loc de Mama Omida, l-am văzut cu acest Tata Omidul al preacinstitelor gaze cum se umilește pentru a nu lăsat să își demonstreze corectitudinea.

Jalnică imagine pentru un bărbat. Dar mai ales pentru un scriitor ce a dedicat memoriei, curajului și demnității o carte atât de frumoasă: Cartea șoaptelor.

Dacă din „curajul” lui VăRogJan, Memoria nu va păstra decât glandul (sic!) său lacrimal, din așteptata reacție a Alinei Gorghiu, mă tem că nimic.

Nu fiindcă liderița de caroserie a PNL-ului a făcut Facultatea de Drept într-o perioadă în care, la privat, terminau mai mulți decât s-au înscris, ci fiindcă nici nu are, nici nu poate spune ceva. De felul: Varujane, ia-ți cerșitul și umblă!

Iar dacă nu are, ce pretenții am mai putea avea noi?


Acest articol a fost publicat în Pamflet. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la VăRogJan Vosganian, fâsâirea „efectului Iohannis” și Dracul-Justiție

  1. Virgil Ștefan NIȚULESCU spune:

    Nu mă dau mare, dar am avut dreptate, cînd am spus că Gorghiu o să-l scoată pe Varujan din partid. Nu înțeleg de ce mai cred unii că ordinele lui Klaus suportă comentarii, la nivelul conducerii PNL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *