„România lucrului bine făcut” începe cu „Discursul candidatului bine pregătit”

Dragă Domule Klaus Iohannis,

Ați mers la întâlnirea cu Ponta ca și cum ați fi mers la o bere.

Grav, riscant, iresponsabil, prostesc.

După turul I, ar fi trebuit să știți că nu mai sunteți proprietarul Dv. în materie de apariții publice.

Eu, adică unul dintre cei care și-au pus cam toate speranțele în victoria Dv., în ciuda tuturor nuanțelor din trecut, m-am simțit trădat de felul în care ați abordat o întâlnire cu o asemenea miză. Pe care, în cel mai bizantin și dâmbovițean stil, ați improvizat-o nepermis.

Prea adesea ați fost asemenea lui Ponta în fața lui Băsescu: un pisicuț care avea în paharul de apă singurul aliat. Din păcate, ați făcut figura unui român semihabarnist din diaspora ce macină o limbă de lemn la un examen-concurs la un cămin cultural de la țară.

Nu știu cine vă consiliază, dar vă consiliază prost. Dacă Dv. nu vreți să vă lăsați consiliat e și mai prost. Adică de prost augur. (Apropo, D-na Gorghiu e o lamentabilă comunicatoare și o cenușie vorbitoare de limba română!)

Așadar, ați dezamăgit și ați pierdut nu voturi, ci speranța a mulți votanți că, după masca Dv. de neamț taciturn, moderat și calculat,  s-ar afla ceva consistent.


Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la „România lucrului bine făcut” începe cu „Discursul candidatului bine pregătit”

 1. S. S. spune:

  Diplomatia si bunul simt nu au cum sa fie apreciate intr-o tara in care smenul si badaranismul sunt la loc de cinste. Iohanis a dezamagit prin faptul ca nu a avut un discurs bine pregatit? Nu! Nu a dezamagit! Ba din contra, am apreciat deschiderea, sinceritatea si simplitatea!

 2. Cristina Codreanu spune:

  Domnule Marcel Tolcea, am toata consideratia pentru dumneavoastra de aceea imi permit si va rog sa imi permiteti sa imi expun parerea personala fata de cele de mai sus. N-am sa va consolez, desi empatizez cu ce trairi v-a dat candidatul Iohanis Klaus ( nu stiu daca i-am scris bine numele, dar, in cazul in care va deveni presedintele Romaniei am sa fac efortul sa ii invat, pana atunci il asociez ca exercitiu d ememorie cu Santa Klaus, probabil sunt veri…. ). Vreau sa va transmit ca mi-a placut atitudinea lui Iohanis fata de Ponta, a fost superior, aproape inuman in mimica, nu s-a luat la tranta cu soricelul de guvern ( guvernul ca o biblioteca…) Mickey Mouse care le stia pe toate in cifre cu virgula si in proceduri. Amin. Fiecare candidat a stiut ca vorbeste pentru un anumit profil de votanti pe care se bazeaza, desi ambii au folosit in elanul lor cuvinte ca Tara, Poporul, Romanii care inseamna intregul raportat la parte ( votanti ). Ponta a vorbit pentru cei multi. Iohanis a vorbit pentru restul. Unii ne indeamna sa iesim la vot. Sa iesim sa votam ca s afim cat mai multi dupa virgula !
  Eu nu stiu cu cine sa votez, nu am cu cine sa votez ( cu cine am vrut sa votez am votat in turul I ). Dupa mine ar fi bine o monarhie, dar asta e alta poveste….Acum merg la vot ca sa nu iasa cine nu vreau sa iasa si n-am sa-l votez niciodata. Am experienta in chestii din astea din anii trecuti. Scenariul se repeta. Un neamt e bun pentru Romania, suna bine, e alt creier, dar un roman de-al nostru e pe placul celor multi. Acum va conta numarul si nu calitatea electoratului. Suntem niste numere.

 3. Tamazo de Canada spune:

  Cat de destept trebuie sa fii ca sa il faci praf pe Ponta? Ponta e un adversar la o dezbatere? Ponta, care habar nu are de nimic? Pai Tolcea si cu mine i-am fii lichidat la o dezbatere pe toti nenorocitii astia, inclusiv pe cei din alegerile din US. Este stiut ca azi pt. a fi politician oriunde in lume trebuie sa ai un creier deformat chiar si fizic, ca asa ajung sa fie alesi. Dar Klaus? chiar nimic? singurul lucru bun e ca il cheama Klaus ca rimeaza cu Mickey Mouse. Scotia vrea independenta, Catalonia vrea independenta, Quebec vrea independenta. Luati frumos Ardealul si Banatul si uniti-va cu Canada. Ca mijloc de transport va recomand bicicleta Van Gogh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *