Jurnal atent la ce îmi place mai mult

Astăzi plouă tare. Ieri a plouat mai puţin. Aş putea scrie “mai slab”. Îmi imaginez Ploaia de ieri ca pe un manechin. Are picioare lungi şi leşină în timp ce coboară spre marele public. Aş vrea să îi dau un nume. Comunitatea creştină din T. nu vede cu ochi buni un asemenea gest. Nici alte accente. Muslimii sunt tot mai atenţi pe la uşile magazinelor cu fete ce studiază la Drept. Şi de ei, şi de ei se apropie Ora 11 Exact.
Unii dintre voi se gândesc acum la chestii mai importante. Alţii nici nu ştiu de existenţa blogului meu. Ploaia cade p mai departe nebotezată. La un moment dat cineva din anturajul atenţilor vrea să îi spună ceva. Oftează şi se lasă plouat mai departe. E un conglomerat cu probleme şi nu ar vrea să adauge religia meteorologică la vechile noastre aspecte. Aşa că, până să îi încrusteze un nume pe nor, preferă să să moară şi se să se reîncarneze, cu puţin noroc, într-o frază banală.
Hamac, aspidă şi plecaţi în Canada vor fi cuvintele-cheie ale acestei ceremonii.


Acest articol a fost publicat în Poezii și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Jurnal atent la ce îmi place mai mult

 1. Flavia Darva spune:

  Aveţi blog!
  Şi treceţi prin literatura română din nou, spre liniştea lui Alexandru Muşina.
  Ce bine, ce bine. La recitire savuroasă.

 2. adriatika spune:

  of, ceva nu ma lasa sa-ti sciru. Pana si la google a ahjuns cenzura…sau s-a-ntors…

 3. Umiditate 94%, presiune atmosferică 1010.8 milibari, vânt slab – 16km/h dinspre V-NV, noros cecer, afară plouă, renunţăm la umbrelă :), ne spălăm cu sârg, gunoierii mătura apa pe străzi, picură pe casa scărilor…pffiii!!! Lumea e mai curată acum! Aţi apărut! :)
  De pe partea cealaltă a vitrinei, manechinul ne priveşte. În mantale de ploaie, aşteptăm cuminţi. Mă uit mai bine. Nu sunt mantale, sunt mantii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *