Comunismul, măsurat cu iliescul și ghițul

Plecarea lui Ghiță, astăzi, din PSD este ultima victorie absurdă a lui Ion Iliescu într-un partid prefăcut în confeti de neoprostănacul Ponta.

Care a vrut să privatizeze o stare de spirit ce căpușează România cu morgă de social-democrație încă din 1989. Și dă impresia de democrație nu din ceea ce face, ci din ceea ce nu face: adică îi lasă liberi pe toți hoții, mărunți, mijlocii, barosani ce fură de la stat cu un damf de pios patriotism.

Ca să înțelegem mai bine: PSD-ul nu e un partid, ci o stare de spirit din care toți pricep(em) că totul se poate cu o „atenție”, că se poate fura dacă dai la cei ce ar trebui să vegheze la averea noastră, că oricine e cumpărabil pentru o sumă între 2 lei și milioane de euro. E o stare de spirit ce spune clar că poți lua bacu cu câteva hârtii de euro, că poți fura doctorate și titluri universitare fiindcă, în fond, ele sunt ale poporului.

Nu vă grăbiți să strâmbați din nas: pesedismul ăsta e și liberal, și pedelist, și oricum vrea el, fiindcă e transpartinic și face parte din adânca noastră genă balcanică, potrivit căreia toți suntem mai mult sau mai puțin onești și putem cădea toți la înțelegere. Câtă vreme „facem să fie mulțumită toată lumea”.

E o lume a șomerilor cu handicapuri stereo, a șoferilor cu certificat de nevăzător, a politicienilor cu organe anatomice de oțel, a școlilor fără duh, a universităților ce vând langoși reci în loc să formeze conștiințe.

Îmi cer scuze că am devenit prea patetic și că m-am îndepărtat de subiect.

Vroiam să spun că Sebastian Ghiță nu e un om de afaceri, ci un mafiot al licitațiilor dirijate.

Exact cele „grație” cărora trăim acum cum avem nesimțirea să subtrăim!

Îmi propusesem să spun că, deși Ghiță a fost dat afară din PSD fiindcă l-a făcut comunist pe Iliescu, în fapt, prin Sebastian Ghiță, visul comunist al lui Ion Iliescu s-a împlinit: comuniștii au privatizat România până la capăt!

Asemenea chinezilor și democrației lor originale, pesediștii asta au vrut: capitalismul să devină proprietatea sacrosanctă a comuniștilor!